Modec neemt ADAPT 3D over

Modec Tooling and Prototyping gevestigd te Venlo is een innoverende modelmakerij  op het gebied van automotive industrie, gieterijen, composiet- en kunststof industrie, design/ontwerp en prototyping en de bouw.
Hierbij profileren we ons vanaf de productontwikkeling tot en met de leverancier van de O- en serieproducten. Met een zeer uitgebreid machinepark zijn we in staat om veel bewerkingen in huis te doen. Specialiteiten zijn het maken van houten-, kunststof- of aluminium modellen, modelinrichtingen en mallen. Voor de gieterijen maken we verder coquilles, verzorgen wij het modellenbeheer en leveren wij proto- en seriematig gietwerk. Op het gebied van aluminium/stalen mallen en matrijzen leveren wij vacuümvorm-, blaas-, rotatiegiet- en TSG spuitgietmatrijzen. Prototypes en/of nul dan wel serie producten kunnen van ferro of non-ferro materialen, kunststof of composiet materialen gemaakt worden. Voor de bouw zijn voor meerdere projecten betonstort mallen geleverd.

Om onze positie in de markt te versterken en ons product portfolio te versterken hebben we per 1 maart 2017 ADAPT 3D–dimensions gevestigd te Veldhoven overgenomen. Alle werkzaamheden zullen per die datum worden verplaatst naar Venlo.

Met de overname geven we een flinke impuls aan de marktsegmenten design/ontwerp en prototyping. Met de samenvoeging kunnen de externe activiteiten van ADAPT 3D naar intern Modec worden verplaatst. Dit zal vele voordelen bieden en de bestaande, maar ook nieuwe klanten, kunnen hiervan profiteren.

De markten waarin ADAPT 3D zich beweegt zijn thematisering, theme park projects, attractiebouw, leisure exhibits, 3d model, museums, eyecatchers, blow-ups, awards, mock-ups, protobouw, prototype, special projects, displays, replica’s, polyester figuren, polyester beelden, polyester bronskleur metaalkleur goudkleur, in RAL kleuren, objecten van CorTen staal, restauratie kunstobjecten, nieuwe beelden en voor kunstonderhoud in de openbare ruimte.